Omzetbelasting

U betaalt BTW op elke aan- en verkoop, behalve op intracommunautaire leveringen. Deze BTW of accijns over de toegevoegde waarde is de omzetbelasting. Voor burgers is deze belasting niet van toepassing, want zij betalen deze keer op keer bij de aankoop van een product en krijgen de BTW niet terug. Voor bedrijven gelden er echter andere regels.

Omzetbelasting

Wanneer en hoe doe ik aangifte van de omzetbelasting? Professionele hulp

Zijn er fouten in een aangifte? Dan kunnen deze onaangename gevolgen hebben wanneer er wordt gecontroleerd. Het is daarom verstandig om ter zake kundige assistentie in te schakelen middels een accountant en/of fiscalist. Zij gaan na of u de juiste gegevens op de juiste plaats hebt ingevuld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over onjuiste informatie.

Wie is onderworpen aan de omzetbelasting?

Alle bedrijven en ondernemers zijn belastingplichtig qua omzetbelasting. Dit houdt in dat ze BTW incalculeren op de verkopen en deze vervolgens verrekent met de belastingdienst. Ze mogen de betaalde BTW wel aftrekken van de ingevorderde BTW. De ondernemers betalen op aankopen eveneens omzetbelasting. Bepaalde ondernemers zoals kleine ondernemers en bedrijven die slechts met het buitenland zaken doen hoeven deze belasting niet te voldoen.

Heeft u na het bezoeken van deze website nog steeds vragen?

Blog Artikelen

Bellen met belastingtelefoon

Particulieren
0800 – 0543
Gevestigd in Leeuwarden en Hengelo
Toeslagen
0800 – 0543
Gevestigd in Groningen
Ondernemingen Intermediairs
0800 – 0543
Gevestigd in Eindhoven

 

Buitenland
055-5385385
Gevestigd in Heerlen
Auto
0800-0749
Gevestigd in Apeldoorn
Douane
0800-0143
Gevestigd in Heerlen