Mijn Belastingdienst

Vandaag de dag kunt u vrijwel al uw zaken online regelen.
Behalve dat het een behoorlijk gebruikersgemak oplevert, wordt op deze manier uw informatie ook goed bewaard. Recentelijk is er een portaal genaamd ‘Mijn Belastingdienst’ ontworpen.
Dit portaal zorgt ervoor dat u ook online al uw belastingzaken  kunt regelen. U heeft voor het inloggen een DigiD-gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Een DigiD-account wordt heel snel aangemaakt, terwijl u de activatiecode pas na enkele weken ontvangt. Dit account is persoonlijk, zodat alleen u het kunt gebruiken. Het is van groot belang dat u de inloggegevens van uw DigiD-account met niemand deelt. Met deze gegevens kunt u onder andere inloggen op ‘Mijn Belastingdienst’.

Mijn Belastingdienst

Wat kan ik regelen via Mijn Belastingdienst?

U kunt al uw belastingzaken zoals het aanvragen van toeslagen, veranderingen doorgeven en het doen van aangifte regelen via Mijn Belastingdienst. Uiteraard bent u niet afhankelijk van “Mijn Belastingdienst” en kunt u nog altijd uw belastingzaken via de post in orde maken.

Mijn Belastingdienst inloggen

Op Mijn Belastingdienst kunt u met uw DigiD-inlognaam en wachtwoord inloggen.
Het aanvragen van Digi-gegevens is niet gebonden aan Mijn Belastingdienst. Het DigiD-account kunt u voor haast alle overheidsdiensten gebruiken, zodat het verstandig is om zo snel mogelijk dit account aan te maken. Bent u uw wachtwoord vergeten? Dan kunt u via de website van DigiD een nieuw aanvragen.
Om te voorkomen dat andere mensen toegang krijgen tot uw account is het belangrijk dat u na elk bezoek aan Mijn Belastingdienst weer uitlogt.
Vermoedt u dat iemand anders ook gebruik maakt van uw account? Meldt dit dan onmiddellijk via de website van DigiD.

Mijn toeslagen

U hoeft dus niet langer enorm veel papieren in te vullen voor het aanvragen van een toeslag bij de Nederlandse Belastingdienst, want deze kan nu heel eenvoudig online aangevraagd worden. “Mijn Toeslagen” is ideaal voor zowel u als aanvrager als voor de belastingdienst. Voor u als burger is dit tijdbesparend qua aanvragen en opzeggen van toeslagen, maar is het ook voor de belastingdienst. Meestal wordt een verandering in uw toeslag dezelfde dag nog verwerkt, zodat deze wijziging ook zo spoedig mogelijk van kracht wordt.
Voorlopig blijft de mogelijk om toeslagen volgens de oude methode aan te vragen bestaan, maar het is niet bekend hoe lang nog.

Heeft u na het bezoeken van deze website nog steeds vragen?

Blog Artikelen

Bellen met belastingtelefoon

Particulieren
0800 – 0543
Gevestigd in Leeuwarden en Hengelo
Toeslagen
0800 – 0543
Gevestigd in Groningen
Ondernemingen Intermediairs
0800 – 0543
Gevestigd in Eindhoven

 

Buitenland
055-5385385
Gevestigd in Heerlen
Auto
0800-0749
Gevestigd in Apeldoorn
Douane
0800-0143
Gevestigd in Heerlen