Mijn Belastingdienst: Online alle zaken regelen

Op de website van de belastingdienst online kunt u kiezen voor Mijn Belastingdienst. Dit is uw persoonlijke pagina bij de belastingdienst online waar u in de toekomst steeds meer belastingzaken kunt regelen. Hier kunt u momenteel uw voorlopige aanslag over 2015 aanvragen, wijzigen en stopzetten. U kunt hier eveneens uw rekeningnummer veranderen en de aangifte inkomstenbelasting doen.

Mijn Belastingdienst

Gebruik maken van Mijn Belastingdienst

Wilt u weten wat voor u de voordelen van Mijn Belastingdienst zijn? Dan kunt u, als u al een DigiD-code heeft, gelijk inloggen op de website. Toeslagen aanvragen of stopzetten, gegevens of een rekeningnummer veranderen, het kan allemaal online geregeld worden. Met een internetverbinding en een DigiD-code kunt u in deze moderne tijd alles online regelen. Het is bovenal tijd- én moeite besparend. Telefonisch contact, los papierwerk en naar de brievenbus gaan hoeft niet meer. In de toekomst zullen bij de belastingdienst online meer zaken online geregeld kunnen worden. Kies dus daarom voor Mijn Belastingdienst online.

Voordelen Mijn Belastingdienst

Het is praktisch om Mijn Belastingdienst te gebruiken. Op deze manier heeft u online een overzicht van uw huidige gegevens en kunt u deze, indien nodig, veranderen. U bespaart zich hiermee veel moeite en tijd. Vooral in piekperiodes, wanneer er aangiften gedaan moeten worden, moet u soms lang wachten als u belt met een van de medewerkers aangezien de bellers dan meestal veel vragen hebben. Schaft u dus een DigiD-code aan om te profiteren van de voordelen van deze dienst.

Waarom Mijn Belastingdienst online?

Ter verbetering van de dienstverlening aan de klanten heeft de belastingtelefoon ervoor gekozen om Mijn Belastingdienst op te richten. De website is getest door de medewerkers van de belastingdienst en ze zien de ervaringen van de klanten graag tegemoet. Er wordt daarom momenteel een proef uitgevoerd waaraan u ook kunt meedoen. Bij het doen van uw aangifte online doet u mee aan de proef. Uw aangifte wordt vervolgens op dezelfde wijze afgehandeld die u van de belastingtelefoon gewend bent.

Heeft u na het bezoeken van deze website nog steeds vragen?

Blog Artikelen

Bellen met belastingtelefoon

Particulieren
0800 – 0543
Gevestigd in Leeuwarden en Hengelo
Toeslagen
0800 – 0543
Gevestigd in Groningen
Ondernemingen Intermediairs
0800 – 0543
Gevestigd in Eindhoven

 

Buitenland
055-5385385
Gevestigd in Heerlen
Auto
0800-0749
Gevestigd in Apeldoorn
Douane
0800-0143
Gevestigd in Heerlen