Loonbelasting

De loonbelasting maakt deel uit van uw inkomstenbelastingopgave die u elk jaar invult. Er zijn drie boxen op het aangifteformulier, waarvan de eerste voor hiervoor bestemd is. Deze box behelst uw inkomen uit werk en woning. Het belastbaar loon is ondergeschikt aan een oplopend belastingstelsel. Hoe hoger uw inkomen, des te hoger het percentage belasting u moet betalen. Op een salaris van 19.645 euro wordt een loonbelasting van 37 % geheven. Tussen 19.645 en 55.991 euro betaalt u 42 % en bij meer dan 55.991 wordt er dan 52 % ingehouden. Merkwaardig is dat in de belastingheffing tot 33.363 euro het belastingbedrag bestaat uit de belastingen en de premie volkverzekeringen en 31,15 % bedraagt.
De belastingdeskundige probeert werknemers aan te moedigen om langer te werken. De fiscus voerde lagere tarieven in om dit fiscaal aantrekkelijk te maken. Op deze manier betaalt u als werkende burger 17,9 % minder loonbelasting op het inkomen tot 33.363 euro. Hierna heft de fiscus op het inkomen een belasting die overeenkomt met de tarieven van jongere werknemers. U moet wel de AOW-leeftijd hebben bereikt om te genieten van dit verlaagde tarief.

loonbelasting

Hulp bij uw loonbelasting

De belastingtelefoon biedt u altijd gratis hulp bij het berekenen van uw loonbelasting en belangrijke aftrekposten. Dankzij deze service van de belastingdienst kunt u rechtstreeks met deskundige medewerkers bellen die uw vragen beantwoorden en u informatie verstrekken.

Loonbelasting en kortingen

Bepaalde groepen kunnen hulp van de belastingdienst verwachten. De belastingdienst heeft kortingen doorgevoerd die de loonbelasting verlagen. Er zijn vele verschillende zoals alleenstaande ouderkorting, ouderenkorting, werkbonus, jonggehandicaptenkorting en algemene heffingskorting. U kunt de kortingen die gebruikelijk zijn nader bekijken of een deskundige hieromtrent contacten. Het is de moeite waard om deze kortingen te claimen, omdat deze u snel veel geld kunnen besparen.

Heeft u na het bezoeken van deze website nog steeds vragen?

Blog Artikelen

Bellen met belastingtelefoon

Particulieren
0800 – 0543
Gevestigd in Leeuwarden en Hengelo
Toeslagen
0800 – 0543
Gevestigd in Groningen
Ondernemingen Intermediairs
0800 – 0543
Gevestigd in Eindhoven

 

Buitenland
055-5385385
Gevestigd in Heerlen
Auto
0800-0749
Gevestigd in Apeldoorn
Douane
0800-0143
Gevestigd in Heerlen