Belastingdienst telefoon bellen? Hou deze gegevens bij de hand!

Als u de Belastingdienst belt op een van de belastingtelefoonnummers, moet u uw Burgerservicenummer bij de hand hebben voor een vlotter verloop. U kunt dit vinden in uw paspoort, op uw loonstrook of rijbewijs. Heeft u het nummer niet bij de hand, dan kunt u slechts algemene vragen stellen. Voor korte (algemene) vragen kunt u dus zonder uw BSN de belastingtelefoon bellen.

Burgerservicenummer

Belastingdienst telefoon vragen

Tijdens het keuzemenu of het gesprek kan naar uw Burgerservicenummer gevraagd worden door de medewerker van de belastingtelefoon. Zonder dit nummer wordt er geen persoonlijke informatie verschaft. Houdt u uw BSN dus gereed als u de belastingtelefoon belt en schrijft u voor alle zekerheid alle vragen op die u wenst te stellen.

Nummer van de belastingdienst telefoon

Het nummer van de belastingtelefoon is 0800 – 0543. Dit is een gratis telefoonnummer waar u terecht kunt voor alle vragen over toeslagen en belastingen. Van maandag t/m donderdag tussen 08.00 en 20.00 uur en op vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur staan de medewerkers u graag te woord. Indien uw vragen niet meteen kunnen worden beantwoord, dan wordt u hier later altijd over teruggebeld door een medewerker van de belastingtelefoon.

Contact met de belastingdienst telefoon

U kunt altijd gebruik maken van de belastingtelefoon indien u vragen heeft over toeslagen, uw persoonlijke situatie en welke toeslagen daarbij horen. Wilt u misschien weten hoeveel belasting u moet betalen of heeft u vragen over het tijdstip waarop u een bepaalde toeslag kunt ontvangen? Dan beantwoorden de medewerkers deze allemaal, indien u uw BSN kenbaar heeft gemaakt. Geeft u dit nummer niet door, dan wordt er alleen algemene – en geen persoonlijke informatie verstrekt door de medewerkers van de belastingtelefoon.

Heeft u na het bezoeken van deze website nog steeds vragen?

Blog Artikelen

Bellen met belastingtelefoon

Particulieren
0800 – 0543
Gevestigd in Leeuwarden en Hengelo
Toeslagen
0800 – 0543
Gevestigd in Groningen
Ondernemingen Intermediairs
0800 – 0543
Gevestigd in Eindhoven

 

Buitenland
055-5385385
Gevestigd in Heerlen
Auto
0800-0749
Gevestigd in Apeldoorn
Douane
0800-0143
Gevestigd in Heerlen