Belastingdienst toeslagen

De meeste burgers van Nederland maken gebruik van de Nederlandse Belastingdienst. De toeslagen zijn eigenlijk vergoedingen van de overheid voor de burgers voor bepaalde gemaakte kosten. Tegenwoordig moeten toeslagen online aangevraagde worden binnen “ Mijn Toeslagen”. Dit vraagt u meestal binnen enkele muisklikken aan.

Het is van belang om van tevoren te kijken of u daadwerkelijk recht heeft op bepaalde vergoedingen om te voorkomen dat uw verzoek wordt afgekeurd of dat u deze toeslag achteraf weer moet terugbetalen. Hieronder zullen we het uitgebreider hebben over de toeslagen in Nederland. Elk van deze toeslagen heeft een bepaalde hoedanigheid en niet eenieder heeft recht op elke toeslag. Meestal gelden de toeslagen voor een bepaald deel van de samenleving. Vaak zijn het mensen met een laag salaris die deze ondersteuning  nodig hebben.

Toeslagen

Zorgtoeslag

Nagenoeg alle inwoners van Nederland hebben recht op de zorgtoeslag. Deze ontvangt u van de overheid als vergoeding voor de maandelijkse kosten van een ziektekostenverzekering. Niet iedereen ontvangt evenveel aan zorgtoeslag, want de hoogte van de zorgtoeslag hangt ook af van de hoogte van uw inkomen. U moet uiteraard wel aan bepaalde eisen voldoen om recht te blijven hebben op zorgtoeslag van de Nederlandse Belastingdienst. Blijft u de regels volgen om te voorkomen dat u achteraf moet terugbetalen.

Huurtoeslag

In de meeste gevallen hebben burgers die weinig verdienen en een woning huren recht op huurtoeslag. Huurtoeslag is hetzelfde als huursubsidie. Deze huursubsidie ontvangt u maandelijks van de Nederlandse Belastingdienst en dient als tegemoetkoming van de overheid voor de kosten die u voor uw huurwoning moet maken. Indien uw inkomen hoger is dan een bepaald bedrag heeft u geen recht op huurtoeslag. De overheid veronderstelt dan dat u de kosten voor de huurwoning zelf kunt opbrengen. Het is van belang om jaarlijks steeds na te gaan of u recht heeft op huurtoeslag. Heeft u hier geen recht meer op? Dan moet u het onmiddellijk stopzetten. Zo voorkomt u dat u achteraf de subsidie terug moet betalen.

Heeft u na het bezoeken van deze website nog steeds vragen?

Blog Artikelen

Bellen met belastingtelefoon

Particulieren
0800 – 0543
Gevestigd in Leeuwarden en Hengelo
Toeslagen
0800 – 0543
Gevestigd in Groningen
Ondernemingen Intermediairs
0800 – 0543
Gevestigd in Eindhoven

 

Buitenland
055-5385385
Gevestigd in Heerlen
Auto
0800-0749
Gevestigd in Apeldoorn
Douane
0800-0143
Gevestigd in Heerlen